Design a site like this with WordPress.com
Započnite

Seminar s umjetnicima/cama

U mjesnom odboru Gornji Stenjevec 18. lipnja 2020. održali smo prvi dio seminara s umjetnicima/cama koji sudjeluju u programu – na temelju odabranih primjera razgovarali smo o umjetnosti u zajednici te se pripremali za sutrašnju tribinu s gradjanstvom. Hvala Kristini Careva i Reneu Liscu sto su nam predstavili projekt Akupunktura grada i iznijeli dragocjena iskustva.

U drugom dijelu seminara, 19. lipnja 2020., polaznici/ce su se povezali s građanstvom na zajedničkoj tribini na otvorenom “Živjeti u Gajnicama”. Hvala svima koji su se odazvali i iznijeli nam svoja razmišljanja o životu u kvartu. Na temelju razgovora formirat ćemo slijedećih dana radne grupe umjetnika/ca i gradjana/ki koje će kroz nekoliko radioničkih susreta osmisliti i izvesti umjetnički rad u javnom prostoru. Obavijestit ćemo vas o pojedinim radionicama koje će biti otvorene za sve zainteresirane. Pridružite nam se!

Tribina pred Centrom za kulturu i obrazovanje Susedgrad, foto: Vedran Markulin

Umjetnici/ce sudionici programa:

• Branimira Beranek, magistra likovne pedagogije, usmjerenje kiparstvo,
• Valentina Marđetko, magistra krajobrazne arhitekture,
• Petra Orbanić, magistra edukacije Likovne kulture i akademska graficarka,
• Luka Pacek, student kiparstva i
• Una Štalcar-Furač, plesačica suvremenog plesa

Tribina je organizirana u partnerstvu s Centrom za kulturu i obrazovanje Susedgrad. Hvala Vedranu Markulinu na organizaciji tribine i tehničkoj pomoći.

Objavio Otvoreni likovni pogon

Otvoreni likovni pogon je neprofitna umjetnička organizacija koja djeluje na području društveno angažirane umjetnosti i demokratizacije kulture, s težištem na umjetnosti u zajednici, umjetnosti u javnom prostoru te participativnoj umjetnosti.