Design a site like this with WordPress.com
Započnite

Park – poziv na druženje uz slike i ples

Pozivamo Vas na druženje uz slike i ples u subotu i nedjelju, 19. i 20. rujna, u Parku 101. brigade. Program s više događanja posvećen je upravo ovom, najvećem parku u Gajnicama, kroz koji brojni mještani svakodnevno prolaze ili u njemu provode slobodno vrijeme. Ovaj uređeni isječak prirode usred naselja predmet je svakodnevnih malih fascinacija koje prolaznici bilježe na svojim fotografijama i kasnije s ponosom dijele na društvenim mrežama, s posebnim osjećajem za mijene godišnjih doba, raskoš boja i oblika koje parkovno raslinje u određenim trenucima nudi. Park je i mjesto odrastanja, stjecanja prvih socijalnih iskustava, slika upisana u brojna sjećanja na djetinjstvo. Park je i prostor svakodnevice, prozaična livada na kojoj je praktično prošetati svog ljubimca ili predahnuti između dva posla. Park je i mjesto prijepora, oko njegova uređenja, održavanja, sadržaja kojih u njemu ima ili nema. Ukratko, park je mjesto zajedničkog života, života u naselju, koje ovim događanjem želimo obilježiti, odati mu počast i ujedno ga podržati, dati mu novi podstrek.

Dođite u Park, pridružite nam se na likovnoj i plesnoj radionici posvećenoj Parku – dobrodošli su svi, bez obzira na dob i iskustvo.

Program:

Subota, 19. rujna:

Likovna radionica, od 10 do 17 h (uključivanje u vrijeme po želji) – krajem lipnja upitali smo mještane koje bi sadržaje voljeli vidjeti u Parku, na mjestu napuštenog boćališta, i pristiglo nam je 20-tak prijedloga – prema njima je umjetnica Valentina Marđetko izradila crteže na kartonskoj podlozi koje ćemo na radionici izrezivati i bojati. Tako nastale kartonske siluete slijedećeg ćemo dana postaviti u prostoru kao zajedničku sliku života kakvog priželjkujemo u naselju. Materijal i pribor bit će osigurani. Više na https://olplab.home.blog/2020/07/06/bocaliste-u-parku-101-brigade/

Plesna radionica, rad po grupama:
• umirovljenici (60+) od 9 do 12 h,
• djeca i mladi (7 – 20) od 12 do 15 h,
• odrasli (20 – 60) od 15 do 18 h.

Tema će biti svakodnevica u Parku, različiti načini na koje mještani/ke u njemu provode ili bi mogli provoditi vrijeme: kartanje ili igranje šaha na klupama, stolni tenis, druženje, šetanje pasa, igranje na dječjem igralištu, vježbanje na spravama, opuštanje u hladu…već prema vašem iskustvu i željama. Ove će se aktivnosti uz vodstvo voditeljice, suvremene plesačice Une Štalcar-Furač na radionici uobličiti u kratke plesne forme te povezati u jedinstvenu koreografiju. Više na https://olplab.home.blog/2020/08/27/poziv-na-plesnu-izvedbu-u-parku-101-brigade/

Nedjelja, 20. rujna:

16 h – postav oslikanih kartonskih silueta u Parku, uz razgled i razgovor (do 19 h)
18 h – izvedba plesne koreografije

Mjere za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom imamo na umu i o njima ćemo voditi računa tijekom cijelog vremena trajanja programa. Veselimo se vašem odazivu i sudjelovanju!

Organizacija događanja: Umjetnička organizacija – Otvoreni likovni pogon – Zagreb
Voditeljica likovne radionice: Valentina Marđetko
Voditeljica plesne radionice: Una Štalcar Furač
Događanje je dio programa Laboratorij Gajnice, kojeg vodi Maša Štrbac. Program se realizira uz potporu Ministarstva kulture i medija RH i Zaklade „Kultura nova“.

Naslovna fotografija: Park 101. brigade, autor Miroslav Vajdić

Objavio Otvoreni likovni pogon

Otvoreni likovni pogon je neprofitna umjetnička organizacija koja djeluje na području društveno angažirane umjetnosti i demokratizacije kulture, s težištem na umjetnosti u zajednici, umjetnosti u javnom prostoru te participativnoj umjetnosti.