Design a site like this with WordPress.com
Započnite

Predavanje Dinke Vuković: Kako uče djeca sa sindromom Down

U utorak, 22. studenog 2022. s početkom u 18 sati u KGZ Knjižnici Gajnice u Meksičkoj 6 u Zagrebu mr.sc. Dinka Vuković, dipl. ing. održati će predavanje “Kako uče djeca sa sindromom Down?”. Predavanje je namijenjeno svima zainteresiranima a posebno roditeljima, stručnim suradnicima, učiteljima, pomoćnicima u nastavi, odgajateljima i svima ostalima koji rade s djecom s teškoćama u razvoju. Očekivano trajanje predavanja je sat vremena.

Na predavanju će gđa Dinka Vuković iznijeti znanja i iskustva koja je stekla kao majka djeteta, danas 22-godišnjaka sa sindromom Down te predstaviti primjere dobre prakse. Ukazati će na mogućnosti rada i učenja s djecom s DS od prvih mjeseci života kroz razne metode te edukacijske materijale. Posebno će govoriti o pripremi djece sa DS za školu te kako u školi osigurati njihovu uspješnu integraciju. Osim za djecu sa sindromom Down, predavanje je jednako korisno za sve one koji rade s djecom koja imaju teškoće u učenju.

Dinka Vuković je u proteklih 15 godina održala niz predavanja i edukacija za roditelje, učitelje, pomoćnike u nastavi i stručne suradnike u Hrvatskoj, Sloveniji te BIH. Osim predavanja ‘Kako uče djeca sa sindromom Down’, drži predavanja o edukaciji djece s DS iz matematike. Koautorica je priručnika ‘Down sindrom – vodič za roditelje i stručnjake’ u izdanju Hrvatske zajednice za Down sindrom, posjeduje više od 30 naslova, odnosno stručne literature o sindromu Down. Predsjednica je mreže udruga European Down Syndrome Association.

Molimo sve zainteresirane da se predbilježe za dolazak putem poveznice OVDJE

Predavanje će biti snimano te će se uživo prenositi na FB stranici KGZ Knjižnice Gajnice https://www.facebook.com/knjiznicagajnice/, i nadalje tamo biti dostupno za pregled.

Predavanje je dio programa “Neka cijeli svijet suncokreta” koji je posvećen osobama sa sindromom Down, a kojeg u partnerstvu provode umjetnička organizacija Otvoreni likovni pogon, Udruga za sindrom Down-Zagreb i KGZ Knjižnica Gajnice. Financijski pokrovitelj programa je Ministarstvo kulture i medija RH.

Naslovna fotografija: individualni rad s djecom članovima Udruge za sindrom Down – Zagreb

Objavio Otvoreni likovni pogon

Otvoreni likovni pogon je neprofitna umjetnička organizacija koja djeluje na području društveno angažirane umjetnosti i demokratizacije kulture, s težištem na umjetnosti u zajednici, umjetnosti u javnom prostoru te participativnoj umjetnosti.