Design a site like this with WordPress.com
Započnite

Godišnja doba – Jesen

Dana 7. užujka u Knjižnici Gajnice ponovno smo se okupili oko stabla koje iz radionice u radionicu svojim radovima uz vodstvo Zdenka Bašića preobražavaju članovi i članice Udruge za sindrom Down-Zagreb. Ovoga puta izrađivala su se gnijezda s jajima. Prema legendi, vilenjaci u jesen svoja jaja polažu pod zemlju, a naša su jaja završila na granama stabla, nalik ptičjima. Gnijezda za njih polaznici su ispleli prstima od pređa različitih boja, i ukrasili ih perjem. Trebalo je strpljenja i pažnje da se usvoji tehnika pletenja prstima koju su pojedinci interpretirali na svoj način no svako je gnijezdo na kraju primilo jaje koje će čuvati i grijati dok se iz njega ne izlegne novo biće. Društvo nam je pravio Zdenkov psić Moro koji se dobro uklopio među polaznike i znatiželjno zavirivao u nastale radove. Skučeni prostor ipak nije bio pretijesan za dobro raspoloženu ekipu koja se u jednom trenutku preselila na obližnji pod.

U radu s polaznicima asistirale su zaposlenice Udruge za sindrom Down, pedagoginja Jasmina Fritz i radna terapeutkinja Ana Listeš te zaposlenice Knjižnice Gajnice Ana Marija Malbašić i Lucija Lokin. Na radionici su radili: Ante, Leon, Ranko, Vitomir, Tina, Hrvoje i Andrea iz Udruge za sindrom Down-Zagreb a pridružili su im se Dinka i Filip iz Gajnica.

Foto u prilogu: Lucija Lokin i Maša Štrbac

Objavio Otvoreni likovni pogon

Otvoreni likovni pogon je neprofitna umjetnička organizacija koja djeluje na području društveno angažirane umjetnosti i demokratizacije kulture, s težištem na umjetnosti u zajednici, umjetnosti u javnom prostoru te participativnoj umjetnosti.