Design a site like this with WordPress.com
Započnite

Godišnja doba – Zima

Zadnja u ciklusu radionica “Godišnja doba” s voditeljem Zdenkom Bašićem bila je posvećena zimi. Stablo na kojem su polaznici radionice, članovi i članice Udruge za sindrom Down-Zagreb radili kroz protekla tri susreta, već je bilo raskošno ukrašeno u bojama proljeća, ljeta i jeseni, sa cvijećem i gljivama u podnožju te vilenjacima i gnijezdima na granama. Na ovoj su radionici polaznici izrađivali kućice od stiropora – na kose su stranice nalijepili krov od filca, potom su akrilnim bojama oslikali njihove zidove, otisnuli im prozore, oslikali otvore i za kraj ih ukrasili raznobojnim pomponima i pređom nalik snježnom pokrovu. Gotove kućice povješali su na grane stabla, za vilenjake koji će u njima preživjeti zimu.

Ciklus radionica “Godišnja doba” nadahnut je “Pričom o godini” H.C Andersena u kojoj autor slikovito opisuje godišnja doba i preobrazbe kroz koje priroda prolazi, a utjelovljuju ih lik dječaka i djevojčice koji kroz proljeće, ljeto, jesen i zimu prolaze djetinjstvo, mladost, zrelost i starost. I mi smo na ovoj radionici kroz godišnja doba napravili puni krug, i zaključili ga jedinstvenim zajedničkim radom, stablom kao našom pričom o godini. Druženje su okrunili polaznici radionice spontanim i iskrenim izrazom zahvale voditelju Zdenku Bašiću, koji nas je sve ganuo i podsjetio kako riječ ‘Hvala’ može oplemeniti naše živote. Hvala članovima i članicama Udruge za sindrom Down -Zagreb na prekrasnom druženju!

U radu s polaznicima asistirale su zaposlenice Udruge za sindrom Down, pedagoginja Jasmina Fritz i radna terapeutkinja Ana Listeš te zaposlenice Knjižnice Gajnice Zvjezdana Balić i Morena Livaković. Na radionici su radili: Ante, Leon, Ranko, Vitomir, Abraham, Tina, Hrvoje i Andrea iz Udruge za sindrom Down-Zagreb.

Foto u prilogu: Maša Štrbac

Objavio Otvoreni likovni pogon

Otvoreni likovni pogon je neprofitna umjetnička organizacija koja djeluje na području društveno angažirane umjetnosti i demokratizacije kulture, s težištem na umjetnosti u zajednici, umjetnosti u javnom prostoru te participativnoj umjetnosti.