Design a site like this with WordPress.com
Započnite

Umjetnice

Karla Mesek

(r. 1998.)

Scenaristica i redateljica filma “Gornji Stenjevec – narativi mjesta”. Studentica prve godine diplomskog studija Dramaturgije izvedbe sa završenim preddiplomskim studijem Dramaturgije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Surađivala kao dramaturg i asistent dramaturgije i režije na različitim kazališnim i filmskim projektima unutar Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu i izvan nje. „Zanimaju me interdisciplinarni projekti, javni prostor i politička dimenzija istoga, a ponajviše mogućnost umjetničkog problematiziranja jednog i drugog.” 

Alma Trtovac

(r. 1988.)

Snimateljica i montažerka filma “Gornji Stenjevec – narativi mjesta”. Godine 2011. diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, 2012. magistrirala pod mentorstvom prof. Zoltana Novaka. Djeluje kao slikarica, scenografkinja i multimedijalna umjetnica, iza sebe ima šest samostalnih izložbi (Zagreb, Bjelovar, Split, Šibenik) te desetak skupnih. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. “Volim inicijative koje se neposredno bave zajednicama, naseljima, kvartovima koji su tokom godina doživjeli velike promjene. Veliko zadovoljstvo i izazov predstavljaju mi intervjui i vrijeme provedeno sa sugovornicima/cama, uspoređivanje povijesnih materijala s osobnim doživljajima sudionika/ca, snimanje novih materijala, te stvaranje sinteze u obliku likovnog rada/rješenja koji sumira i reflektira sva ta htjenja u ljepoti heterogenog shvaćanja realiteta, povijesti i događaja. Ovom me projektu privukla i činjenica da sam i sama odrasla u zapadnom dijelu grada (Špansko), te sam tokom godina imala priliku pratiti kako se mijenjalo lice grada i kvartova kao što su Špansko, Malešnica, Stenjevec, Gornje i Donje Vrapče, Kustošija.” https://almatrtovac.com/

Stela Mikulin

(r. 1996.)

Autorica foto-kolaža u filmu “Gornji Stenjevec – narativi mjesta” i na online-izložbi “Slike sjećanja” na ovim stranicama. Godine 2021. diplomirala je Likovnu kulturu, smjer slikarstvo, na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi izv. prof. art. Gordane Bakić-Vlahov. „Odrasla sam u Ivancu, a osnovnoškolske dane provela sam u Podsusedu. Kroz odrastanje u ovom dijelu grada često sam slušala o tome „kako je to bilo prije“. U umjetničkom radu bavim se prostorima i povijesnim reminiscencijama te me i u ovom projektu privuklo upoznavanje s prošlošću mjesta kroz priče i iskustva mještana.”